آخرین خبر

رییس پژوهشگاه خبر داد؛ تولید ۳۳ کیت تشخیص در دستور کار پژوهشگاه ژنتیک/راه‌اندازی پردیس زیست فناوری

سرپرست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری از تولید ۳۳ کیت بیوشیمی و ۱۰ کیت تشخیص بیماری دام در این پژوهشگاه خبر داد و گفت: در مرحله اول ۵ کیت در حال طراحی و تولید است.

به گزارش ایسنا، دکتر جواد محمدی در نشست خبری امروز، تقاضامحوری و عرضه‌محوری را از اولویت‌های تحقیقاتی این پژوهشگاه نام برد و افزود: بر این اساس با دعوت از صنایع بزرگ، بخش سلامت، دانشگاه‌های علوم پزشکی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران و پژوهشگاه‌های ابن‌سینا و رویان برای همکاری در عرصه سلامت فعالیت‌هایی را آغاز کرده‌ایم. 

وی تشکیل ستادهای سلول‌های بنیادی و زیست فناوری را با هدف رفع نیازهای کشور دانست و ادامه داد:  نیازهای کشور از طریق این نهادها احصا می‌شود. ما نیز گروه‌های پژوهشی متخصص را برای رفع این نیازها تشکیل داده‌ایم و در مرحله ارسال پیشنهادهای پژوهشی خود به طرف‌های مقابل هستیم.

 تولید کیت‌های تشخیص پزشکی و دام و طیور جدید تا آذر ۱۴۰۱

سرپرست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با اشاره به فعالیت های این پژوهشگاه در زمینه تولید کیت‌های تشخیص پزشکی، اظهار کرد: گروه‌های حرفه ای طراحی و تولید کیت‌های تشخیص پزشکی و دام و طیور تشکیل شده و زیرساخت‌های لازم تا اول مهر برای این کار فراهم می شود.

وی ادامه داد: تا آخر آبان مجوز iso و تا آخر آذر مجوزهای لازم سازمان غذا و دارو را اخذ کرده و انتظار داریم از این کیت‌ها در آذر ماه امسال رونمایی کنیم.

وی در مورد جزئیات کیت‌های دام و طیور و تشخیص پزشکی توضیح داد: یکی از این کیت‌ها برای بیماری دامی شبه‌سل (پاراتوبرکولوزیس) است که کشور هم وابستگی زیادی به آن دارد. 

به گفته این مقام مسؤول، اکنون زمینه تولید ۳ کیت دام و طیور در این پژوهشگاه فراهم شده است.

 وی خاطر نشان کرد: برای دو کیت دیگر نیز آماده شده ایم و در نهایت ۵ کیتی که تاکنون از خارج وارد می‌شد، در دستور کار تولید این پژوهشگاه قرار خواهد گرفت.

محمدی اظهار کرد: قصد داریم در نهایت ۳۳ کیت بیوشیمی و ۱۰ کیت تشخیص بیماری دام را تولید کنیم که در مرحله اول ۵ کیت در حال طراحی و تولید است.

وی در مورد تولید صنعتی این کیت‌ها نیز گفت: طراحی و تولید نیمه صنعتی این کیت ها در پژوهشگاه و توسط گروه های سازنده کیت حرفه ای انجام می شود، تولید نیمه صنعتی را در شرکت های دانش بنیانی انجام می‌دهیم که به زودی در ساختمانی جنب پژوهشگاه مستقر خواهند شد.

محمدی توضیح داد: ساختمانی نیمه‌کاره از نزدیک دو دهه قبل در محل پژوهشگاه در حال ساخت بود که نیمه کاره مانده است، قصد داریم آن را کامل کرده و شرکت های دانش بنیان فعال در زمینه زیست فناوری را آنجا مستقر کنیم.

 اولویت‌های تحقیقاتی پژوهشگاه

سرپرست پژوهشگاه ملی زیست فناوری، سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی را اولویت‌های اصلی این پژوهشگاه نام برد و افزود: سرطان دومین عامل مرگ و میر در کشور است و ما تحقیقاتی را در زمینه این دو بیماری در دستور کار داریم.

وی مدل همکاری این پژوهشگاه را همکاری با مراکز آموزش عالی داخلی و خارجی عنوان کرد.

 همکاری با صنایع بزرگ

سرپرست پژوهشگاه ملی زیست فناوری همکاری با صنایع را از دیگر برنامه‌های این پژوهشگاه نام برد و گفت: در حال حاضر صنایع بزرگ آنزیم‌های مورد نیاز خود را از خارج تهیه می کنند.

وی اضافه کرد: پژوهشگاه در این زمینه وارد شد و از دو شرکت دانش بنیان که مسؤولان آنها از اعضای هیات علمی پژوهشگاه بودند، حمایت کرد که موفق به تولید استارترهای صنایع غذایی شدند.

محمدی استارترها را آنزیم‌هایی دانست که با اضافه کردن آن به شیر آن را تبدیل به ماست و پنیر می‌کند.

وی ادامه داد: ما تلاش داریم تا بخش تحقیق و توسعه صنایع بزرگ شویم.

 ایجاد پردیس فناوری در پژوهشگاه

سرپرست پژوهشگاه ملی زیست فناوری از اخذ موافقت اصولی وزارت علوم برای راه اندازی پردیس فناوری در این پژوهشگاه خبر داد و یادآور شد: این قابلیت موجب می‌شود شرکت های دانش بنیان مستقر در این پژوهشگاه از مزایای پارک‌ها برخوردار شوند.

وی با بیان اینکه این پردیس در یکی از ساختمان‌های پژوهشگاه راه اندازی می‌شود، اضافه کرد: ما در تلاش هستیم تا با تکمیل این ساختمان نیمه کاره، تا ۱۰۰ شرکت دانش بنیان را در آن مستقر کنیم.

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گزارش ویژه‌ی این ماه

wfn_ads

گزارش های کوتاه ماهنامه

wfn_ads
ماهنامه مهندسی پزشکی

خوش آمدید

ورود

ثبت نام

بازیابی رمز عبور