آخرین خبر

امکان شخصی‌سازی ایمپلنت‌های استخوانی در کشور فراهم شد

محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان با تولید ایمپلنت‌های استخوانی امکان شخصی سازی این تجهیزات پزشکی را برای بیماران فراهم کرده است.

به گزارش ایسنا، شکستگی استخوان یکی از مشکلات بسیار رایج است و  برخی از شکستگی‌های استخوانی به ویژه در سنین پایین تنها با بسته شدن و مراقبت بهبود پیدا می‌کنند، ولی در برخی موارد ترمیم استخوان نیاز به جراحی و استفاده از ایمپلنت‌های ارتوپدی دارد.

ایمپلنت‌ها تجهیزات و یا بافت‌هایی هستند که در داخل و یا سطح بدن قرار داده می‌شوند که برای جایگزینی بافت از دست رفته استفاده می‌شوند. یکی از رایج‌ترین موارد استفاده از ایمپلنت‌ها، شاخه ارتوپدی است که برای تثبیت شکستگی‌های استخوانی و بهبود جایگزینی از آنها استفاده می شود.

از سال‌ها پیش بسیاری از پزشکان از تجهیزاتی مانند طلا، نقره، پلاتین و آهن برای تثبیت شکستگی‌های استخوانی استفاده می‌کردند به عنوان مثال در سال ۱۸۰۴، از میله‌های استیل با روکش نقره به عنوان ایمپلنت ارتوپدی استفاده می شد، ولی با مشکل خوردگی مواجه شد. پس از آن پلاتین، طلا و نقره بهترین مواد برای استفاده در این زمینه انتخاب شدند، ولی برای استفاده بالینی بسیار نرم هستند و در فاز بعدی و در سال ۱۸۶۶ برای نخستین بار از پلیت و پیچ برای تثبیت شکستگی استفاده شد و این روند روبه رشد تا به امروز ادامه داشته است و تجهیزات جدید با کارایی و قابلیت های بهتر معرفی می شوند.

محمدرضا کوچ پی‌ده از محققان این شرکت دانش بنیان حوزه تجهیزات پزشکی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه این شرکت در سال ۱۳۸۸ تاسیس شده و در زمینه تولید پیچ و پلاک‌های ارتوپدی شروع به فعالیت کرده است، گفت: این شرکت با شعار افزایش بهبود کیفیت تولیدات داخلی و بی نیازی کشور به تولیدات خارجی، امروزه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پیچ و پلاک‌های ارتوپدی در کشور محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه این شرکت با دارا بودن ماشین آلات پیشرفته و نیروی کار متخصص و خلاق، توانسته بخش بزرگی از نیاز کشور را در این زمینه تامین کند، اظهار کرد: “پلاک‌های ارتوپدی”، “پیچ ارتوپدی” و “نیل‌های ارتوپدی” و ایمپلنت‌های ارتوپدی، ستون فقرات و پیچ و پلاک فک و صورت از جمله دستاوردهای دانش بنیان این شرکت است. 

کوچ‌پی‌ده ادامه داد: از سال ۹۳ پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را دریافت کردیم و توانستیم در این عرصه وارد بازار شویم و در حال حاضر محصولات ما به بسیاری از بیمارستان‌های کشور عرضه شده است.

این محقق کاربرد این ایمپلنت‌ها را برای درمان استخوان‌های شکسته دانست و یادآور شد: ما این قابلیت را ایجاد کردیم که بر اساس نیاز بیماران ایمپلنت‌ها را تولید کنیم و بر اساس سفارش پزشک متخصص ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه این تجهیزات پزشکی به همه استان‌ها و دانشگاه‌های کشور عرضه شده است، خاطر نشان کرد: تفاوت محصولات ما با نمونه‌های مشابه خارجی در کسب دانش فنی است. این محصولات به کشورهایی چون عراق و سوریه صادر شده است.

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گزارش ویژه‌ی این ماه

wfn_ads

گزارش های کوتاه ماهنامه

wfn_ads
ماهنامه مهندسی پزشکی

خوش آمدید

ورود

ثبت نام

بازیابی رمز عبور